KOIT1131.JPG

Eco logeren

Rust en ruimte recreatie

De gehele benedenverdieping van de vakantiewoning is voorzien van vloerverwarming welke is aangesloten op een aardwarmtepomp met een bron van wel 200 m diep. Dit zorgt voor een behagelijke warmte in de winter en in de zomer koelt deze vloer de woning. Het systeem werkt volledig automatisch maar in het huis hangt wel een thermostaat waarmee u de temperatuur eventueel wat kunt aanpassen.

Op de eerste verdieping zorgen 2 airco units voor verwarming en koeling. Omdat beide installaties nogal wat elektriciteit nodig hebben liggen er 48 zonnepanelen op de zuid westkant van de boerderij.

In de badkamer zorgt een warmte terugwin installatie ervoor dat de warme lucht wordt hergebruikt voor de opwarming van het tap (kraan) water in de woning.

 Al het afval dient gescheiden ingezameld te worden, hiervoor hebben wij een aparte groenbak, een PMD bak (Plastic, metaal en drankenkartons) en een restafvalbak. Ook het  oud papier en glas wordt apart ingezameld. De vuilnisbakken zijn bewust beschaafd van formaat, op die manier proberen we de hoeveelheid afval klein te houden en gecomprimeerd aan te bieden, zodat er zoveel mogelijk in de container past.

Uiteraard wordt het huis schoongemaakt met ecologische schoonmaakmiddelen.

In de tuin groeien verschillende biologische kruiden en staan een aantal fruitbomen, hiervan kunt u uiteraard gebruik maken.

Peren aan boom